Abdullah ÖZEN


Uzungöllüler İmar Planını Hak Etmiyor


Uzungöllüler İmar Planını Hak Etmiyor

 

   08.10.2021 Cuma günü Uzungöl Sezgin Otel ve Restaurant'da Uzungöl Platformu olarak vatandaşlarımızı 1.5 yıldır üzerinde uğraştığımız imar çalışması hakkında neler yaptık ve son olarak neleri elde ettik amacı ile toplantımızı gerçekleştirdik. Ben bir Uzungöl sevdalısı ve Uzungöl için koşturduğumu sandığım Abdullah Özen olarak toplantıya katılım sağlamayan herkesi kınıyorum.

 

   Bu toplantıya kimlerin gelmesi gerekirdi biliyormusunuz?
Bence;

-Eski Uzungöl Belediye Başkanları

-Eski muhtarlar

-Şekersu Köyü Muhtarı

-Şekersudaki 2 dernek başkanı,yöneticileri ve üyeleri

-Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri

-Uzungöl Turizciler Derneği Eski Başkanı

-Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetimi ve Üyeleri

-Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerini

varsa da diğer dernek yöneticileri

-Uzungöl'deki gençler

-İmar planından haklı sebebi olup planda değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar

-Platform olarak onlarca yerde değişiklik talebimiz olmuşken yerlerinde değişiklik yaptığımız vatandaşlar ( Biz gecemizi gündümüze katıp hazır ilgili kurumu masaya çekip planda değişiklik yapma fırsatını yakalamışken adamın yeşil alan yapılmış yerini plana dahil ediyoruz,okul olarak fazladan ayrılan kamu yerini vatandaşa normal imar olarak geri verdirmeye çalışıyorken bu adamların teşekkürünü istemiyoruz ama bari gel de kendi hakkını savun mübarek)

Planda bu kadar değişiklik yapma fırsatını bulmuşken ve ilgili kurumda bunu kabul etmiş iken bu kadar vurdum duymazlığın ne açıklaması olabilir ki.Bir Uzungöllü olarak o toplantıda olmaktan utandım. Bir düğün bir eğlence yapacaz deseydik bir yemek vereceğiz deseydik herkes o organizasyonda olurdu. Yani bu toplantıda herkesin üstüne düşen bir sorumluluk ve görev vardı. Biz bu görevi sizler adına yapmışken siz sahada yoksanız biz 3-5 kişi ne diye koşturduk 1,5 yıldır.

 

Şimdi aslında bizim bu plan değişikliğini madem 40 kişi gönül verip toplantıya gelme zahmetinde bulunmuş ise bu Uzungöl'ün 90 ı uygun görmediyse biz bu değişikliklerden vazgeçelim. Ne gerek var fazladan ayrılan yeşil alanları çıkarıp vatandaşa kullanıma açmaya,ne gerek var fazladan eğitim alanı ve kamu alanı olarak ayrılan alanları vatandaşa vermeye,ne gerek var tescilli yapıları parseli ile birlikte korumaya,ne gerek var mezarlıkların üstünden geçen yolları normal mezarlık olarak tanımlamaya, ne gerek var yolların büyüklüğünden sebep yıkılacak olan merkez bölgesinin yolunu daraltıp oradaki hanelerin yıkımını engellemeye, ne gerek var afet alanlarının ıslahının yapılıp plana dahil edilip o bölgeleri imara açmanın vs... vs.. Bu saydıklarımı 20 yıldır hayal edemiyordu Uzungöllüler ve şimdi bizler hazır masaya çekmiş iken ilgili kurumu, bu kadar vurdumduymazlık,saygısızlık,umursamazlık,sahiplenmemişlik ne diye! Aslında bu kadar gelinen süreci iptal etmek gerek. Çünkü Uzungöllüler, ne bunu hak edecek vasfa sahipler, ne de bunu istemeye sahipler. İlgisizler çünkü. Dedelerinden,atalarından hazır aldıkları toprakları kendileri sahiplenemediği gibi ne çocuklarına ne de torunlarına bırakabilecek bir toprağa sahip çıkmıyorlar.

 

   Bu arada sosyal medyadan birlikte ve beraberlik kurulmuyor diye nara atan boş insanlar, afedersiniz ama sizden de bi cacık olmaz. BEŞ PARA ETMEZSİNİZ. İsteyen üstüne alınsın. Çünkü sosyal medyadan naptınız ne ettiniz diyenler o toplantıya gelseydiniz ne yaptık ne ettik görmüş olacaktınız..

 

   Sizlerin bu kadar ilgisizliğine rağmen biz o 3-5 kişi ile ve gönül verenlerle bu topraklara sahip çıkacak sizin savunamadığınız ata topraklarımız olup tapusunda sizin isminizin  yazalı olduğu o arsalarınızı da birilerine vermemek için yine koşturacağız. Geleceğimiz olan nesillerimiz için üstümüze düşeni daha fazlası ile yapmaya devam edeceğiz. Sizleri bilgilendirmek için de artık eskisi gibi de yazılı vb. iletişim ağlarından da sizlere bilgi vermeyeceğiz. İsteyen ve merak eden olursa gelip sorma zahmetinde bulunursunuz. Plan değişikliğini başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra da istediğiniz itirazı istediğiniz mahkemeyi plana yaparsınız. Yerlerinizde bir kayma,bir değişiklik vb. bir şey olunca da  biz sizi çağırdık ve ne değişiklikler yapmıştık anlattık ama siz yoktunuz diyebileceğiz. Bu seferde değişikliği haklı iseniz mahkemelerden hakkınızı arayabilirsiniz.

  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,29% 0,15
  • EURO

    34,67% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,72% 0,11
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00
  • Perşembe 18.8 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 16.5 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trabzon

09.05.2024

  • İMSAK 03:19
  • GÜNEŞ 05:02
  • ÖĞLE 12:23
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:33
  • YATSI 21:09