Abdullah ÖZEN


TOGG'un Yeşili Uzungöl Olsun

Köşe Yazarlarımızdan Abdullah Özen'in TOGG'un Yeşili Uzungöl Olsun Başlıklı Köşe Yazısı


Bir hayal geçen günlerde gerçek oldu. Adeta yüz yıllık bir hayal. Eski dönemlerde hayal kırıklığı ile hüsran edilen bir hayal. O hayal, yerli otomobil idi. Devrim ismi ile bir devrimi yapacaktık ki, bir el ona engel oldu. Bu günlerde ise çok geç kalınmış olan yerli otomobil banttan inmiş ve tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet erkanı ve misafir katılımcılar ile Bursa Gemlik'te tanıtıldı. Ülke olarak gurur duyduk. Şahsi temennim bir sıkıntı olmadan çağa ve zamana göre yapılmış bu araçların seri üretime geçip, teknik servis ve şarj üniteleri ile sorunsuz bir marka oluşturup önce ülkemiz ve ardından da dünya markaları arasında yer almasıdır. İnşallah bu günleride görürüz. Ülke olarak daha fazlasını yapabilecek potansiyelimizin olduğuna da inanlardanım.

   Muhalefet katılmış katılmamış umrumda değil. Ben şahsi olarak devletimin ve milletimin menfaatine bir hayır görürsem sevinen taraftanım. Yapanları ve emek veren herkeside bir Türk vatandaşı olarak tebrik ve teşekkür ediyorum.

   Bu aracın markası olan TOGG'da birden fazla model ve renk seçenekleri mevcut. Bu yazımda aslında bu kısmı için yazma ihtiyacı hissettim. Hep beraber araçların tanıtımında TOGG renklerine değer katmak için güzel bir tercih ile isimler verildi. Bu renk isimlendirmesi ise şu şekilde; Anadolu-Kırmızı, Gemlik-Mavi, Oltu-Siyah, Kapadokya-Bej, Pamukkale-Beyaz ve Kula-Gri. Bu renklerde benimde eksik olarak gördüğüm yeşil ton yoktu. Olsa fenada olmazdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeşil rengin eksikliğine değinerek Karadenizli olduğunuda hatırlatarak bu renginde olmasını istemişti. Muhtemelen Erdoğan 'ın bu isteği de TOGG yöneticileri tarafından dikkate alınacak ve önümüzdeki zaman diliminde renklere ilave yapılacaktır.Bu ilave yapılırken yeşil renk elbette eklenecektir lakin, bu yeşil renge hangi isim verilecektir sorusuna ben şimdiden bir Uzungöllü olarak Uzungöl isminin Ayder ile Karadeniz Bölgesinden 2 seçenek ile ikisinden birinin tercih edileceğini tahmin ediyorum.Uzungöl isminin tercih edilmesini açıkca tavsiye ediyor ve istiyorum. Bu konuda da başta Uzungöl olmak üzere, Çaykara ilçemiz ve Trabzon ilimizdeki bütün stklarımız, kamu kuruluşlarımız, müzisyenlerimize ve popüler olan insanlarımıza çağrım, bu konuda TOGG için Trabzon'da bir ismin ve Uzungöl isminin tercih edilmesi için şimdiden komuoyu oluşturması. Gönül ister ki 2 farklı yeşil ton yapılsın ve biri Uzungöl biri de Ayder olsun. Ama tek bir yeşil renk model çıkacaksa isminin Uzungöl olarak tercih edilmesinin ilk olacak bu araca reklam olarak çok şey katacağını düşünüyorum. Çünkü Uzungöl bir markadır.

   Bu marka sadece ülkemizde değil dünyada tanınmış bir markadır. Bu araçlarımız yurt dışında da satışa çıkacağı zaman ismi ve modelleri ile benimsenecektir. Avrupa Pazarı güzel bir pazar olsada Orta Doğu pazarına baktığımızda Suv araçların Sedan araçlara göre daha fazla tercih edilmesi TOGG un satışını bu pazarda daha da kolaylaştırır. Uzungöl modeli için şehiriçi doğa dostu bir yeşil ton tasarlanabilinir ise, yani albenisi güzel bir ton yapılabilinir ise Orta Doğuda Uzungöl ismi Ayder'e göre daha fazla tanınırlığı olduğundan, daha fazla satılabilir ve benimsenilir. Bu konuda #toggunyeşiliuzungölolsun hastagını hep beraber şimdiden başlatalım diyorum.

Bu yazımı okuyan canlar, siz ne derseniz bu konu için? Yorumlara yorumlarınızı bekliyorum.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 16.4 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.2 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trabzon

27.04.2024

  • İMSAK 03:41
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:24
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:51