Abdullah ÖZEN


Covid-19 Aşısı Ekonomiyi Düzeltebilirmi?


Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 görünürde bir çok ülkede ciddi manada ekonomik sıkıntıları meydana getirdi. Bazı maliyetlerin dengesini değiştirdi ve hiç beklemeyen sektörleri de harekete geçirdi. Dünya genelindeki küresel çaplı krizlere baktığınızda, her kararan gecenin bir güneşle aydınlığa ermesi gibi o krizlerde atlatılmıştı. Matematiksel verilere görede dünyada bu parasal dengeyi yürüten kurumlar, vakıflar vb.. İşlevselli şirketlerde krizsel dönemdeki grafik değerlerinde bu aralıkların hangi tarihlerde pik yaptığı hangi tarihlerde dip yaptığı da belli idi. Kapitalist bir sistem de muhakkak diğer sistemler gibi ömrünü tamamlamıştı. Üst akıl bugün bu kapitalist düzeni yeni bir sisteme taşıyarak bir resetlemeye gidiyor. Ekonomi zirvesinede adını verdikleri "Büyük Reset"!

 

   Evet, Büyük Reset'e ve Yeni Dünya Düzenine geçiş yapmak için bir günlük bir program ile değil, aylar yıllar süren senaryo, kurgu ve kollektif bir çalışma ile, hatasız bir şekilde senaryoyu oynayıp geçiş yapmak gerekirdi. Hem ülkemizde, hem de dünyada bu sistemi araştırıp kendi dillerindeki şifreli mesajlaşma unsurlarından bahsedilen tarihin 2020 olduğunu bir çok yazar, araştırmacı, gazeteci vb. kişiler dile getirmişti. Hatta işaretler 2020 yılının mart ayında başlangıç yapabileceğini bile öngörmüştü. Beklenen gün geldi ve Covid 19 adı ile bütün dünya ilk kurguyu afiyetle ve büyük bir korku ile yedi. Tahminimce istedikleri korkutma başarısını 1.dalgadan alamadılar ve muhtemelen 2. dalganın gelme olasılığı pekte sürpriz sayılmaz. Peki ne oluyor yani, nereye gidiyoruz ve amaç nedir diye bir soru sorarsak şöyle cevap arayabiliriz.

 

   Bütün dünyayı etkileyecek bir ekonomik kriz. Karşılıksız olarak basılan dolarların her ülke vatandaşına uygun faizle verilmesi ile oluşturulacak olan senaryolar ile nesli tükenmiş ve ilerlemesi mümkün olmayan kapitalist düzenin günahını kendileri çekmeden bu günahı bütün insanoğluna dağıtıp, onları dahada zora sokup, yeni kontrollü dünya düzenine "dijitalizm veya deccalizm" ile bütün insanlığı kontrol altına alıp köleleştirmek de diyebiliriz. Önümüzde bir kurgu var. Kurguya herkes mecburen kapılarak uymak zorunda. Önümüzdeki aylar içerisinde dünyada bir kaç kıtada güneşteki mars büyüklüğünde olan bir parçanın dünyaya doğru patlaması vb..sanal kurgularla (gerçek gibi gözükecek ama değil) dünyanın manyetik alanına zarar vereceği haberleri ve elektrik akımlarına verebileceği zararların haberleri dün paylaşıldı ajanslardan. Yani önümüzdeki kurguda güneş temelli bir elektrik kesintisi söz konusu. The ekonomist dergisinin aylık dergisindede bunla alakalı bir işaret sunulmuştu zaten. Peki biz kesintiye zaten alışığız ne olacakki diyorsanız! Demeyin, çünkü; Bu kesinti birden olmayacaktır ve aynı Covid 19 gibi bir kıtadan başlayıp ülkeleri gezecektir. Sıkıntı şu ki, bu kesinti bir ve kaç haftalık bir kesinti olabilecek ve hayat durma noktasına gelecek ve duracakta. Bankalar, avmler, fabrikalar yani ekonomi "güm " diye patlayacak.. Toplum da bundan gıda krizi ile yüzyüze kalacak. Derin dondurucular, buz dolapları, günlük ihtiyaçlar vs.. aklınıza ne geliyorsa.. Buna göre herşeyi düşünüp önlem almak faydalı bir seçenek olacaktır. Ardından da ekonomik krizin başlaması ve ilerleyen süreçte bankalara borçlanan ve faize bulaşan başta biz müslüman ülke vatandaşlarıda bankaların bu dağıttığı paraları geri ödeyememesinden ötürü elindeki varlıklarından olacak. Tüm dünyada böyle olacak ama biz müslümanlarda Allaha karşı açılan savaşa koşar adımla gitmemiz bunları hakedişimiz çok uzak değil.. Üst akıl herkesi kendi mallarından ya bu şekilde ya da başka kurdukları gasp yöntemleri ile vatandaşlardan yerlerini alacaktır. Bu arada güneş patlamalarında Mısır Piramitlerine bir parça düşerse yıllardır o bölge için belgesellerde anlatılan enerji üçgeni, enerji bölgesi vb cümleler gereği o dengede güya manyetik alana zarar verecekmiş. Birde manyetik alana bir zarar gelirse ve güneşte tersden doğarsa ahirzaman alametini apaçık gözle gören müslümanlar buna da bilimsel olarak normaldir deyip geçerse şaşmamak lazım..

 

   Covid 19 için aşıyı bu günlerde bulan bulana. Lakin aşı demek bir çorba değildir. Yan etkileri varmıdır yokmudur ve uzun bir zaman gerektiren bir peryottur. Bulundu deyip hemen gidip vurulalım diye vurdutan da çok olur , lakin bu düzenin çarkına olsa olsa kobay olur.. Güçlü kalmak için bağışıklık sisteminize göre besin tüketin. Gümüş suyu ilerde çok kıymetlenecek diye sosyal medya hesaplarımdan virüs çıkma sürecinde söylemiştim. Demekki öyle bir ihtiyaç olacakki gümüş suyuna son haftalarda ve aylarda gümüş değerini her geçen gün katlıyor. Mesela; dün sabah 100.00 tl altını olan kişi dün akşam altınını bozdursa 103.00 tl ile satıp kazançlı çıkacaktı. 100.00 tl lik gümüş alsaydı, dün sabah akşama da 113.00 tl ile yani 13  tl kazançlı çıkacaktı.100.000 tl de 13 bin tl yapar?? Bu aralar gümüşe dikkat edin. Çıkacak olan aşılarada hemen kendinizi kaptırmayın. Kendinizi koruyun.. Sosyal mesafeye dikkat edin. Bu yazıyı bir komplo teorisi olarakta algılayabilirsiniz. Zamanla bu öngörülerin ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınızdır. Bu söylentilere korkunuz olmasın, her eylemin bir sonraki adımını bilmek o eylem karşısında olan kabiliyetinizi gösterir ve o olaydaki ustalığınızı gösterir.

Takipte kalın.. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle..

Yazımızı beğendiyseniz beğenip paylaşmayı unutmayın..

  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,29% 0,15
  • EURO

    34,67% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,72% 0,11
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00
  • Perşembe 18.8 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 16.5 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trabzon

09.05.2024

  • İMSAK 03:19
  • GÜNEŞ 05:02
  • ÖĞLE 12:23
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:33
  • YATSI 21:09