Yaylaönü (Haros) Yolu Çalışmalarındaki Son Durum

UZUNGÖL 13.11.2021 15:11:40 3502
Yaylaönü (Haros) Yolu Çalışmalarındaki Son Durum

   Yaylaönü Köyü Muhtarı Yakup Toprak tarafından Yaylaönü Köy içi ve Uzungöl’e kadar olan yolun betonlama girişimi sonucu köy içi yolun 500 metre asfalt ve yaklaşık 5 km’lik de betonlama çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından alınan 504 m3 lük beton ilerleyen zaman diliminde kalan yerler için kullanılacak.

 

   Uzungöl Seyir Terası bölgesinden Yaylaönüne doğru yaklaşık 4 km’lik yol genişletme çalışmaları yapılmıştı. Bu yapım aşamasında 30 tonluk ekskavatörlerin ve iş makinelerinin yaklaşık olarak 500 saat çalışma yaptığını bilgisini paylaşan köy muhtarı 1200 kamyonun hafriyat çalıştığı bilgisini bildirdi.

   Bu çalışmalarda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ na, Yol Yapım  Bakım ve Onarım Şube Daire Başkanına teşekkürlerini ileten Yaylaönü Köy Muhtarı Yakup Toprak yol haricinde şu bilgileri de paylaştı. Lustra Yaylasındaki elektrik trafosunun da Çoruk Aksa Elektrik tarafından yenilendiği ve maliyetinin de yaklaşık 200 bin tl olduğunu bildirdi. Çoruh Aksa yetkililerine de teşekkür eden muhtar bu güzergahın sadece Yaylaönü köylülerinin değil, Şekersu Köyünün de yol güzergahı olduğunu, Bayburt ilinin de alternatif bir yol güzergahı olduğunu, çevre ilçelerden de bölgede yaylacılık yapan vatandaşlarında kendi yaylalarına giden bir grup yolu olduğunu bildiren muhtar

 

  

   Toprak ülkemizin turizmdeki göz bebeği olan Uzungöl’e son zamanlarda araçları ile ziyarete gelen Irak’lı ve Doğu Anadolu’dan gelen  turistlerinde navigasyonlardan bu güzergahı tercih etmesinden ötürü bu yolun önemli bir hizmet olacağını ve bölgeye katma değer katacağını düşündüğünü bildirdi.Yolun kötü olmasından dolayı da gelen turistlerin ve yerli vatandaşlarımızın çok sitem ettiğini bu yolu inşallah  önümüzde yıl kalan kısımları da ilgili kurumların desteği ile en güzel şekilde tamamlamayı arzu ettiğini bildirdi.

 


Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °