UZUNGÖL

UZUNGÖL Haberleri

Uzungöl'e Bayram Bereketi

Trabzon'un turizm lokomotifi Uzungöl Ramazan Bayramı tatilinde yoğun bir hareketlilik yaşadı. Bölgeye yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

UZUNGÖL 5.05.2022 17:55:00 844
Uzungöl

Trabzon'un turizm lokomotifi Uzungöl Ramazan Bayramı tatilinde yoğun bir hareketlilik yaşadı. Bölgeye yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Kafelerin doluluk oranı % 90 larda olduğu Uzungöl'de konaklama oranınında % 75 lerde olduğu gözlemlendi.

 

Uzungöl'e 3 günlük bayram tatili içerisinde yaklaşık 10 bin araç giriş çıkış yaptı. Turizm sezonu Uzungöl'de henüz açılmasada yaz sezonu için erkenden yapılan rezervasyonlardaki oran % 60'larda şuan. Uzungöl Biruz Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz yaptığı açıklamada bölgede yaz sezonu için geriye kalan % 40 lık rezervasyonların yakın bir zamanda erkenden dolacağı uyarısında bulunarak, yerli ziyaretçilerinde erkenden rezervasyon yapması uyarısında bulundu. Suudi Arabistan’dan da yeni yeni rezervasyonların yapılmaya başladığını dile getirdi. Bu sezon Uzungöl'de büyük bir beklenti söz konusu.

 

Bölgede alt yapı sorunları, ulaşım sorunu ve en büyük sorunlardan biri olan imar sorunu mahkeme kararları ile gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yakın bir zaman diliminde imar ile ilgili gelişmelerin yaşanacağı lakin Uzungöllülerin planlamada taleplerinin dikkate alınmamasından ötürü her türlü haklarını aramaya devam edecekleri bilgisi ile Uzungöl için kendileri ile asgari müşterekte anlaşılmadığı taktirde dava açmaya devam edecekleri öğrenildi. 


Anahtar Kelimeler: Uzungöl' Bayram Bereketi
Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °