UZUNGÖL

UZUNGÖL Haberleri

Uzungöl İmar Planında Yeni Gelişme

Trabzon Şehir ve Plancılar Odası tarafından Uzungöl Koruma İmar Planına açılan iptal davasında isnaf mahkemesi cevabını açıkladı.

UZUNGÖL 25.11.2022 10:53:00 1363
Uzungöl İmar Planında Yeni Gelişme

   Uzungöl için 2019 yılında çıkarılan Uzungöl Koruma İmar Planı aradan 3 yıl geçmesine rağmen henüz sorunsuz ve paylaşımcı bir karar ile devreye girmiş değil. Çıkarılan plana askı sürecinde yaklaşık 800 itiraz açılmıştı. Plandan sonrada 18 uygulamasına da yaklaşık 400 itiraz Uzungöllü mülkiyet sahipleri tarafından itiraz edilmişti. İtirazların hiçbiri değerlendirilip kabul görünmeden askı süreci yerini hukuki sürece bırakmıştı. Uzungöllü mülkiyet sahipleri Koruma İmar Planı için 56 dava açmıştı. Bu dava haricinde plandaki eksikliklerden dolayı da, Trabzon Şehir ve Plancılar Odası tarafından da bu plan için yürütmeyi durdurma kararı davası açılmıştı. 

  56 davadan 6 sının ara kararında planın yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 6 nokta üzerinde değişiklik yaparak planı yeniden Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarmıştı. Bu süreçte Uzungöl Platformu da Bakanlıkla Trabzon Milletvekilleri ile planın vatandaşlar ile birlikte yerinde ve Uzungöl'ün gerçekleri ile beraber düzenlenmesi için 2-3 yıldır mücadelesini vermeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde Trabzon Şehir Plancılar Odasınca açılan dava yerel mahkeme tarafından kabul görülmemişti. Oda, bu konuyu isnaf mahkemesine götürmüş ve 2 yılın sonunda isnaf mahkemesinin dosyayı kabul ettiği ve Trabzon Şehir Plancılar Odası tarafından planda eksik görülen başlıkların İdare Mahkemesi tarafından incelenip kararı yerel İdare Mahkemesinin vermesini istemiştir. 


Anahtar Kelimeler: Uzungöl Planında Gelişme
Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °