UDSAK Yeniden Aydın Mutlu ile Devam Kararı Aldı

BÖLGESEL 27.09.2021 21:04:09 1914
UDSAK Yeniden Aydın Mutlu ile Devam Kararı Aldı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) 2010 yılında kurulmuş ve 160 üyesi olan Uzungöl'de ve Ülke genelinde Doğa Sporları alanında önemli bir eksikliği gidermiş olan derneklerden biridir. Üyelerinin 100 tanesinin ilk yardım belgeli, 65 üyesininde yürüyüş liderliği belgesi ve 45 üyeside yaz-kış eğitimlidir. Türkiye Dağcılık Federasyonunun faaliyetlerine aktif olarak dernek üyeleri katılmaktadır. Trabzon da faaliyet gösteren kulüp, her yıl 50 ye yakın sporcularını eğitimlere tabi tutarak düzenli bir zamanlama ile hem Uzungöl'de hemde ülkenin bir çok alanında etkinliklere katılmaktadır. Trabzon'daki ünlü fotoğrafçılar ile de periyodik olarak bir araya gelen dernek üyeleri ve sporcular fotoğraf gösterilerini kulübte ve sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaşmaktadır.

 

   UDSAK Türkiye Dağcılık Federasyonu üyelerinden biridir. 12 ayın her haftasında yürüyüş etkinliği faaliyetlerini sürdürmektedir. Yürüyüş faaliyeti haricinde, kamp ve tırmanış faaliyeti de yapılmaktadır. Ayrıca derneğin aktif kan bankası mevcuttur. 25 kişilik AFAD ekibide belgeli bir şekilde hizmet vermektedir. Arama Kurtarma ve çığ gibi acil durumlar için de 30 kişilik ekibide mevcut olan UDSAK, faaliyet ve etkinliklerde başta Uzungöl ve ülkemizin bir çok bölgesinde tanıtımlarınıda yapmaktadır. Uzungöl de yurtiçi ve yurt dışından gelen turistlerin karavan ve kamp üzerine turizm çeşitliliğinde eksiklik olduğunu düşünen bu tercihi bulunan turistlere de yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mutlu, "Bölge insanı ve yöneticiler bu spor dallarına ve bu turizm çeşitliliğine olumlu bakmasada bizler bu faaliyeti ve çeşitliliği bölge insanına ve yöneticilerimize aşılamaya ve bu yola onlarla birlikte devam edeceğiz. Bu turizm çeşitliliğini tercih eden insanlar da bölgede konaklama tercihini kamping alanı olarak çadır, karavan vb yöntemlerde tercih etseler de, bu profildeki turistler bölgenin diğer ekonomik ve turizmsel çarklarını en iyi şekilde kullanan portföydeki insanlardır. Hatta ekonomik yönden normal konaklamayı yöntemini tercih eden insanlardan geliri daha yüksek, kariyeri daha yüksek insanlardır. Bölgenin tanıtımında ve farkındalıklarını keşfetmek noktasında bizim ilgi alanımızda olan turist profili bölgeyi daha iyi gezip daha iyi tanıtmaktadır. Kendi üyelerimiz ile de Tüekiyede kendi Bölgemizin reklamını ve bayrağını her yerde dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz.

 

   26. 09. 2021 tarihinde gerçekleşen dernek başkanlık seçimini bir önceki başkan olan Aydın Mutlu tekrardan bayrağı dalgalandıran kişi olarak Başkanlığı kazandı."Yeni yönetimimiz ile birlikte daha hızlı ve performans arttırıcı faaliyetlerimiz ile bölgedeki faaliyetimizi ve katma değerimizi daha da arttıracağız" cümleleri ile sözlerini ifade eden Başkan Aydın Mutlu, "Beni tekrardan Başkanlığ'a seçmiş olan üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı..

 

   Uzungöl Haber olarak tekrardan başkanlığa seçilen Sayın Aydın Mutlu Bey' i ve üyeleri ile birlikte tebrik eder ve faaliyetlerinde başarılar dileriz.


Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °