Dursun Ali İnan'a İstanbul Üniversite Rektörlüğünden Vefa Günü

Uzungöl'ün Mimarına İstanbul Universitesi Rektörlüğünden Vefa Günü Programı

KÜLTÜR VE SANAT 13.12.2022 22:19:00 2299
Dursun Ali İnan

   Uzungöl'ün turizm denilince akla gelen iş insanı Dursun Ali İnan'a bu günlerde vefa günü yapılıyor. Doğu Karadeniz bölgesi ve Trabzon'un turizme kazandırılmasında en büyük emeği verenlerden biri olan Dursun Ali İnan, Uzungöl'de ilk olarak 1974 yılında ilk alabalık çiftliği açma girişimini ilerleyen yıllarda küçük bir lokanta ve ardından da bungalov ile devam ettirerek yıllar öncesinden turizmin ilk öncülüğünü yapmıştı. Zamanla Uzungöl'de farklı işletmelerin açılması ile bugünlerde Uzungöl bir ülke markasından dünya markası haline gelmiş ve yılda 2-3 milyonun ziyaret ettiği bir turizm çekim merkezi haline gelmiştir.

  Dursun Ali İnan'ın bu girişimi ile kendisine "Uzungöl'ün Mimarı" ünvanı da takılmış. TRT başta olmak üzere bir çok ulusal ve yerel kanalların başarı hikayelerine program olmuş bir girişimci. Bu ismin yaşatılması için Çaykara Belediyesi meclis üyelerince alınan karar ile işletmesinin bulunduğu sokağa "Dursun Ali İnan" ismi de verilmiş. 2019 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinin en kapsamlı müzelerinden birini yine "Dursun Ali İnan Muzesi" büyük bir kültürel zenginliği Uzungöl'e yakışır bir kültürel eser olarak bütün insanlığa miras bıraktı.

  Yüzlerce ödüle layık  görülen İnan bu günlerde İstanbul Universitesi Rektörlüğü tarafından bir vefa günü gerçekleştirilecek. 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Universitesi Rektörlük Binası / Mavi Salonda Saat 13:00 te gerçekleşek olan vefa günü Universite tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılmış. Bu vefa gününe layık görülen iş insanı Dursun Ali İnan'ı tebrik eder ve başarılar dileriz. 


Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °