Çaykaranın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104.Yılı Böyle Kutlanıldı

Çaykara´nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü ilçede gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

BÖLGESEL 27.02.2022 17:32:00 3803
Çaykaranın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104.Yılı Böyle Kutlanıldı

Çaykara´nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü ilçede gerçekleştirilen tören ile kutlandı. 27 Şubat da kutlanan tören bu yıl Çaykara Hükümet Konağı önünden  Atatürk büssüne Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından çelenk bırakılarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanıldı.

   Ardından Çaykara merkez Camii önünde gerçekleşen program ile devam etti. Resmi, Anma Törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili J.Kd.Bşçvş Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı,İyi Parti Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Okur,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürü Numan Tuncer, öğretmenler, öğrenciler ve Çaykaralı yüzün üstünde vatandaş  katılım sağladı. 

   Programın akışını Karaçam İlk Öğretim Okulu gerçekleştirdi. Hanefi Tok ve Muhammet Güzel'in bu tarihi anı vatandaşlar ve öğrenciler ile kutlayarak emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Açılış konuşmasını Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptı. Hanefi Tok, Kurtuluş Savaşımızda da yine Çaykara Halkımızın Sayısız Kahramanlık Destanı yazdığını ifade ederek gösterilen kahramanlık destanlarının en önemlilerinden birinin de Sultanmurat Yaylasında yaşandığını ifade etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sultanmurat Yaylamızdaki Şehitlikte bir çok kahramanın yattığını ve de bu gün bizlerin onların kahramanlıkları sayesinde bu cennet vatanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımızı sözlerine ekledi.

   Mehmet İnan (İnani) tarafından yazılan "Doğduğum Yer Çaykara" şiiri Karaçam Ortaöğretim öğrencisi Minanur Çolak tarafından okundu. Karaçam Ortaöğretim Okulunun  Okul Korosu bir birinden güzel yöresel ve anonim türküleri başarılı bir şekilde seslendirdi. Günün anısına yönelik gerçekleştirilen Satranç Turnuvası sonucunda ödülü hak eden öğrencilere ödül töreni ile ödülleri takdim edildi. 

   İlçe genelinde yapılan kompozisyon ve şiir yarışmalarında ödülü hak eden öğrenciler de ödüllerini törende aldı. 
Karaçam İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerinin canlandırmış olduğu Kurtuluş Savaşının dramatize ettiği gösteri büyük ilgi gördü. Yine aynı okulun ana okulu öğrencilerinin Mehmetçik şiirini okuyarak yaptığı gösteri izleyiciler tarafından çok brğenilip alkışlarla tebrik edildi. Kültürün ve yaşamın zorluklarının anlatıldığı tiyatral gösteri ile bölgenin yaşam zorlukları öğrenciler tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da herkesi duygulandırdı. 

   Çaykara ilçemizdeki mahallelerden şehit olan 10 şehidimiz öğrencilerin tören alanına bayraklar ile girişi ile anons ile isimleri sayılarak öğrencilerin şehitlerimizin portlerini kaldırması ile hepsi için dua edilip duygulu anlara sahne olundu. Kutlamaların sonunda yöresel horonlar oynanarak Mehteran Takımının Maraşlı gösterileri ile son buldu. 

   Uzungöl Haber olarak Aziz şehitlerimizi rahmet ile yad ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.


Perşembe 18.8 ° / 11.6 °
Cuma 16.5 ° / 12 °
Cumartesi 21 ° / 12.3 °